torstai 23. toukokuuta 2013

Missä ne pelillistämiskoulutuksesta kiinnostuneet on?

Koulutukseen hakuaikaa on enää kahdeksan päivää jäljellä. Päätin kokeilla uusia tapoja koulutuksen markkinoinnissa ja kysyin Twitterissä, että kenelle tätä koulutusta pitäisi markkinoida. Mika Saloheimo (@salohei) ehdottikin minulle palveluyrityksiä ja markkinointitoimistoja. Kiitos! Olemme koulutusta suunniteltaessa pyrkineet huomioimaan sen, että rakenne mahdollistaisi osallistumisen monenlaisista ammateista tuleville ihmisille.

Koulusta suunniteltaessa haaveenamme olikin se, että sen aikana voisi työskennellä ryhmiä, joissa olisi vaikkapa opettaja, markkinointialan ammattilainen ja ohjelmoija. Minä ainakin näen, että onnistuakseen pelillistäminen tarvitsee kaikkien näiden ihmisten yhteistyötä. Siksi sitä olisi mielenkiintoista harjoitella myös koulutuksen aikana. Mitä sinä olet mieltä tästä unelmasta?
 
Pelilistäminen aiheen on sellainen, että se ei ole vielä levinnyt kovinkaan laajalle yrityksissä Suomessa. Aihetta on kyllä käsitelty jonkun verran sosiaalisessa mediassa, mutta termi ei varmastikaan ole suurelle yleisölle tuttu. Twitterissä käydään keskustelua hashtageilla #pelillistäminen ja #gamification, mutta tuntumani on, että siellä keskustelua käyvät jo varsin pitkälle asiaan perehtyneet. Vai olenko aivan hakoteillä?

Heitänkin teille haasteen. Missä ovat ne aiheesta kiinnostuneet ihmiset, jotka haluaisivat lähteä selvittelemään, että mitä pelillistäminen voisi tuoda heidän työhönsä?

torstai 16. toukokuuta 2013

Pelillistäminen luo uusia mahdollisuuksia

Kainuussa on otettu käyttöön uusi tunnustus Made in Kainuu. Tämä tunnustus myönnettiin Kajaani Game Studios Oy:lle huhtikuussa heidän pelistään Jungle Race. Pelissä on tarkoituksena liikkua luonnossa karttapohjoisen sovelluksen avulla. Osallistuja kerää pelissä liikkuvia hedelmiä, mikä edellyttää liikkumista. Pelaajan tekemät päätökset ja sattuma vaikuttavat siihe, miten peli etenee.

Osallistuja näkee ruudultaan myös muut pelaajat samalla alueella. Lisäksi on mahdollista pyytää omia ystäviään vaikeuttamaan tehtävää sosiaalisen median kautta. Täältä pääset näkemään sen, miltä pelaaminen näyttää.

Mitä pellistämisen osa-aluita tässä esimerkissä katetaan? Laittakaa vastaukset blogin kommenteihin.

tiistai 14. toukokuuta 2013

Miksi minun pitäisi hakeutua pelillistämiskoulutukseen?

Pelillistäminen saattaa kuulostaa aiheena sellaiselta, joka liittyy pelien kehittämiseen tai pelaamiseen. Jos haluat tutustua aiheeseen syvemmin, suosittelen ainakin Miikka Salavuon erinomaista blogia aiheesta tai Talouselämän juttua aiheesta. Käy myös katsomassa Merja Haverisen blogista, onko sinun työpaikkasi jo pelillistetty! Aiheesta löytyy myös keskutelua Twitteristä hashtagin #pelillistäminen takaa (tai kielitoimiston ohjeen mukaan osallistuu keskusteluun Twitterissä tunnisteella pelillistäminen).

Koulutuksen kohderyhmänä ovat korkeakoulutetut henkilöt, jotka ovat kiinnostuneet pelillistämisen hyödyntämisestä työssään. Osallistuja voi esimerkiksi olla yrityksessä työskentelevä henkilö, joka kehittää yrityksen toimintaa tai tuotteita ja palveluita asiakasyrityksille tai ohjelmisto- ja pelikehitystalot, jotka etsivät uusia liiketoimintamahdollisuuksia omaan liiketoimintaansa pelillisyyden hyödyntämisestä.

Tähän koulutukseen osallistuaksesi sinulla ei siis tarvitse olla ohjelmointitaitoja tai työpaikkaa pelikehitystalossa! Oppisopimustyyppinen koulutus mahdollistaa sisällön muokkaamisen niin, että koulutksesta on hyötyä niin opettajalle, henkilöstöpuolen ammattilaiselle kuin ohjelmistokehittäjälle.

maanantai 13. toukokuuta 2013

Hakuaika on alkanut!

Käynnistyvä koulutus on ensimmäinen oppisopimustyyppisellä mallilla toteutettu pelillistämisen täydennyskoulutus. Koulutuksen toteuttamisesta vastaa Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston yhteinen aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA. Koulutus alkaa elokuussa 2013 ja päättyy kesäkuussa 2014.


Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja saa laaja-alaisen näkemyksen pelillistämisen teoriaan ja erilaisiin soveltamismahdollisuuksiin. Koulutuksen jälkeen osallistuja kykenee hyödyntämään pelillistämisen periaatteita oman yrityksenä tai organisaationsa toiminnan kehittämisessä


Gamificate-koulutuksen hakuaika on alkanut tänään ja se jatkuu 31.5.2013 asti. Hakulomakkeeen ja esitteet löydät osoitteesta: http://www.aikopa.fi/koulutukset/Gamificate. Koulutukseen valitaan 15 osallistujaa määraikaan mennessä hakeneiden joukosta.Valintaperusteina toimivat aiemmat opinnot ja työ-
kokemus.


Ville

tiistai 7. toukokuuta 2013

Gamificata-oppisopimustyyppinen koulutus Kajaanin ammattikorkeakoulussa 2013-2014

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kajaanin ammattikorkeakoululle 15 aloituspaikkaa oppisopimystyyppiseen täydennyskoulutukseen. Koulutus aloitetaan elo-syyskuun vaihteessa ensi syksynä ja se päättyy toukokuussa 2014.. Hakuaika koulutukseen alkaa 13.5.2013 ja päättyy 31.5.2013.

Tässä blogissa on tarkoitus esitellä koulutuksen sisältöjä, näkökulmia pelillistämiseen, koulutajia sekä koulutuksen edistymistä. Koulutuksen tarkemmat tiedot ja esitteet löydät osoitteesta www.aikopa.fi/koulutukset/gamificate